Quantum Metal Malaysia

Quantum Metal memperoleh hak eksklusif Panda
Gold Coin daripada ICBC

Date: 30 June 2019 | Source: Kwong Wah Yit Poh

Gambar kumpulan pengurusan tertinggi Quantum Metal dan Kwong Wah Yit Poh

Quantum Metal Sdn. Bhd. menandatangani kontrak dengan Industrial and Commercial Bank of China (Malaysia) Bhd. untuk menyediakan pelanggan perkhidmatan kewangan yang lebih berprestasi cemerlang. Dalam kontrak ini, Industrial and Commercial Bank of China (Malaysia) Bhd. menjual syiling emas Panda kepada Quantum Metal secara eksklusif selama 5 tahun.

Pengasas & Pengerusi Eksekutif Quantum Metal, Dato’ Lim Khong Soon berkata People’s Bank of China mengeluarkan ratusan syiling emas panda setiap tahun dan Quantum Metal telah memperoleh hak agensi eksklusif Panda Gold Coin di Malaysia selama 5 tahun.

Dato’ Lim juga mendedahkan bahawa satu set syiling emas panda mengandungi 5 syiling emas dengan berat keseluruhan 57 gram, termasuk syiling emas 1 gram, 3 gram, 8 gram, 15 gram dan 30 gram. Kesemua syiling emas ini diperbuat daripada 99.99% emas tulen.

Dalam acara ini, beliau turut menggalakkan pelanggan menukar sebahagian simpanan mereka kepada emas untuk simpanan yang lebih berharga dan cara mengumpul emas termasuklah jongkong emas, syiling emas dan sebagainya. Walaupun deposit tetap mempunyai kadar faedah tertentu, tetapi juga terdapat risiko kejatuhan kadar pertukaran. Sebaliknya, jika anda mempunyai akaun simpanan emas, anda boleh berdagang emas di seluruh dunia tanpa menghadapi risiko kejatuhan kadar pertukaran.

Liu Feng: Menyediakan perkhidmatan yang lebih baik

Naib presiden Bank Perindustrian dan Komersial China (Malaysia) Bhd., Liu Feng berkata Bank Perindustrian dan Komersial China (Malaysia) Bhd. telah diasaskan pada tahun 2010 dan kini mempunyai lima cawangan di Malaysia. Industrial and Commercial Bank of China (Malaysia) Bhd. masih komited untuk menyediakan perkhidmatan kewangan yang berkualiti kepada pelanggan dan akan terus mengukuhkan serta menyediakan perkhidmatan yang lebih baik pada masa hadapan.

Dengan saksi Haji Kamari (tengah),
Dato’ Lim Khong Soon (kiri) dan Liu Feng telah menandatangani kontrak

Selain itu, Quantum Metal juga telah menandatangani kontrak dengan ISRA Consultancy Sdn. Bhd. untuk bekerjasama dalam pelaburan emas Islam, mata wang digital, perbankan maya dan hab emas.

Majlis Menandatangani
Quantum Metal & ICBC Malaysia

Rujukan Luaran